به طور خلاصه می توان گفت کارت بازرگانی در واقع مجوز شما برای صادرات و واردات کالا است. اخذ کارت بازرگانی برای هر فعال اقتصادی حقیقی یا حقوقی که قصد واردات یا صادرات دارد یکی از اولین اقداماتی است که باید انجام دهد. صدور کارت بازرگانی توسط اتاق تعاون ایران در تهران یا شهرستانها انجام میشود.
در این مقاله قصد داریم بدانیم:
- کارت بازرگانی چیست و برای اخذ آن باید به کجا مراجعه کنیم؟
- چه کاربردها و مزایایی دارد؟
- شرایط اخذ کارت بازرگانی چه مواردی است؟
- چگونه کارت بازرگانی بگیریم؟
- مراحل و مدارک اخذ کارت بازرگانی چیست؟
تلاش کردهایم هر آنچه که لازم است در مورد کارت بازرگانی بدانید در این مقاله گردآوری کنیم. اگر سوالی داشتید میتوانید با ما در ارتباط باشید. مستر ثبت در تمامی مراحل همراه شماست و شما میتوانید جهت دریافت مشاوره رایگان برای اخذ کارت بازرگانی با ما تماس بگیرید.
کارت بازرگانی چیست و چرا باید کارت بازرگانی داشته باشیم؟
طبق قانون تجارت ایران اخذ کارت بازرگانی برای تجارت، واردات و صادرات کالا ضروری است. به عبارتی فقط کسانی میتوانند اقدام به واردات و صادرات کالا کنند که کارت بازرگانی داشته باشند.
کارت بازرگانی به انگلیسی همان Commercial Card است. یک فرد هم میتواند به عنوان مدیر یک شرکت برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کند، هم به عنوان یک شخص؛ یعنی کارت بازرگانی حقیقی داریم و حقوقی.
مسالهای که باید مد نظر قرار داد این است که یک فرد نمیتواند ۲ کارت حقیقی یا ۲ کارت حقوقی داشته باشد اما میتواند یک کارت حقیقی و یک کارت حقوقی داشته باشد.
اعتبار کارت بازرگانی از تاریخ صدور، ۱ تا ۵ سال است و دارنده کارت باید در موعد مقرر نسبت به تمدید کارت اقدام کند.
پیش از هرگونه اقدام برای دریافت این کارت باید ثبت شرکت کرده باشید و دفاتر پلمب شده داشته باشید.
مزایای کارت بازرگانی
حال که تا حدی برایتان روشن شده است که کارت بازرگانی چیست و چرا باید کارت بازرگانی بگیریم به شرح برخی از مزایای کارت بازرگانی اشاره میکنیم. همانطور که میدانید شما با کارت بازرگانی میتوانید نسبت به ثبت سفارش، ترخیص کالا، واردات، صادرات و حقالعمل کاری در گمرک اقدام کنید اما علاوه بر اینها داشتن کارت بازرگانی مزایای دیگری هم دارد:
با داشتن کارت بازرگانی علاوه بر اینکه به عنوان تاجر شناخته خواهید شد و از امتیازات ویژه تاجر بودن استفاده میکنید امکان عضویت در اتاق بازرگانی را نیز خواهید داشت.
شما به عنوان تاجر و مبادلاتی که با سایر کشورها خواهید داشت احتمالا مجبور به سفرهای زیادی خواهید شد. شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و جلسه کاری با تجار خارجی، از دلایل این سفرها به شمار میرود. از این رو برای تسهیل در کار شما بسته به قوانین کشورها میتوانید درخواست ویزای تجاری دهید.
از دیگر مزایای داشتن کارت بازرگانی می توان به امکان ثبت برند غیر فارسی اشاره کرد. این امکان فقط برای دارندگان کارت بازرگانی فراهم است.
علاوه بر اینها شما میتوانید از مناطق آزاد کشور نیز واردات انجام دهید. امکان واردات کالا از مناطق آزاد فقط برای دارندگان کارت بازرگانی وجود دارد.
انواع کارت بازرگانی
بسته به این که شما به چه دلیلی متقاضی دریافت کارت بازرگانی هستید، شخصیت حقیقی به شمار میروید یا حقوقی و در چه زمینهای فعالیت میکنید، کارتهای متفاوتی وجود دارد. این به طور کلی ۴ نوع کارت بازرگانی داریم:
- کارت بازرگانی تجاری
- کارت بازرگانی خدماتی
- کارت بازرگانی تولیدی یا صنعتی
- کارت بازرگانی موردی
شاخصهای احراز صلاحیت برای صدور کارت بازرگانی
بر اساس بخشنامه شماره ۶۰/۹۰/۷۸۳ ابلاغ شده در تاریخ ۱۶ تیر ماه ۱۳۹۴ از طرف وزیر صنعت، معدن و تجارت، اهلیت و صلاحیت متقاضیان صدور کارت باید به تایید مراجع ذیصلاح برسد.
این شاخصها ۸ مورد است که در ادامه شرح آن آمده است:
- اشخاص حقوقی باید در حساب جاری خود حداقل مبلغ ۲۰ میلیون تومان داشته باشند. این مبلغ برای اشخاص حقیقی حداقل ۳۰ میلیون تومان است. این مساله شرط لازم برای متقاضی به شمار میرود.
- متقاضی باید اسناد معتبری مبنی بر تجربه فعالیت در بنگاههای صادراتی، وارداتی و تولیدی ارائه کند. این اسناد میتواند روزنامه رسمی، حکم کارگزینی یا لیست تامین اجتماعی باشد و تصدیقکننده عضویت متقاضی کارت به عنوان عضو هیات مدیره، مدیرعامل، مدیر بازرگانی داخلی یا خارجی، مدیر فروش، کارشناس امور بازرگانی یا مدیر حقوقی در شرکتهای دارای عضویت معتبر در یکی از اتاقهای بازرگانی باشد. به عنوان شرط کافی.
- ارائه پروانه بهره برداری، کارت شناسایی کارگاه، پروانه فعالیت صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی یا خدمات فناوری اطلاعات از مراجع مربوطه نیز یکی دیگر از شرایط احراز صلاحیت متقاضی است.
- داشتن حساب بانکی جاری با حداقل گردش مالی ۲۰۰ میلیون تومان در یک سال که متعلق به یکی از اعضای هیات مدیره یا مدیر عامل باشد به عنوان شرط کافی
- داشتن سند مالکیت محل قانونی به نام متقاضی برای افراد حقیقی یا یکی از اعضای هیات مدیره برای افراد حقوقی
- حداقل ۶ ماه سابقه عضویت در اتاق بازرگانی و شرکت در دوره آموزشی معین شده توسط اتاق بازرگانی به عنوان شرط کافی
- اثبات عملکرد اقتصادی با ارائه مدارک به عنوان شرط کافی
- داشتن سابقه خدمت برای اشخاص حقیقی یا داشتن ۳ سال سابقه در یکی از ادارات تابعه امور مالیاتی و گمرک تحت عنوان کارشناس با تایید مدیریت عضویت اتاق تهران و نماینده سازمان صنعت معدن تجارت به عنوان شرط کافی
شرایط و مدارک لازم برای اخذ و تمدید کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی
مانند هر کار اداری دیگری در ایران، اخذ کارت بازرگانی و کارت عضویت نیز روال تعریف شده خاص خود را دارد. اگر قصد دریافت این کارت را دارید پیش از هر چیزی باید شرایط شما برای اخذ آن احراز شود و مدارک مربوطه را در پیشخوان اینترنتی سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند بارگذاری کنند.
در ادامه لیست کامل مدارک کارت بازرگانی برای تشکیل پرونده صدور کارت عضویت اتاق بازرگانی، صدور یا تمدید کارت بازرگانی متقاضیان شرح داده شده است. اگر در مورد هر کدام از موارد ذیل سوالی داشتید میتوانید با مستر ثبت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان مستر ثبت بهرهمند شوید.
مدارک لازم برای صدور کارت بازرگانی یا عضویت اشخاص حقوقی:
- اصل اظهارنامه ثبتنام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکتها رسیده باشد. برای دریافت اظهارنامه از طریق سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام کنید.
- شرکت های با مسئولیت محدود میبایست تقاضانامه ثبت شرکت های داخلی و شرکتنامه ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها را ارائه کنند.
- شرکتهای سهامی خاص و عام میبایست اظهارنامه ثبت شرکتهای سهامی خاص یا عام که ممهور به مهر اداره ثبت شرکتها باشد ارائه کنند.
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
تبصره: متقاضیانی که سن آنان 50 سال تمام باشد از ارائه پایان خدمت معافند. - داشتن حداقل ۲۳ سال تمام
- اصل گواهی عدم سوءپیشینه که از زمان صدور آن بیش از 6 ماه نگذشته باشد.
- فرم دال (تکمیل شده با امضای مدیرعامل، مهر شرکت و گواهی امضا در دفتر اسناد رسمی)
- گواهی موضوع ماده 186 ق.م.م مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن صدور کارت بازرگانی در سال جاری به آدرس متقاضی از طرف سازمان امور مالیاتی
- روزنامه رسمی تاسیس و کلیه تغییرات شرکت تا روز درخواست
نکته: موضوع فعالیت شرکتهای با مسئولیت محدود و یا تضامنی باید در راستای صادرات و واردات کالا باشد. - اصل کارت ملی مدیرعامل (در صورتی که هرگونه تغییرات در مشخصات سجلی داشتهاید ارائه تصویر تمامی صفحات شناسنامه الزامی است.)
- عکس (تمام رخ، ساده، رنگی و با پشت زمینه سفید)
- اصل مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم)
مدارک خارج از کشور پس از ارزشیابی توسط اداره دانشآموختگان وزارت علوم مورد پذیرش است.
تبصره ۱: دارندگان پروانه بهرهبرداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT از مراجع ذیربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معافند.
تبصره ۲: افرادی که فاقد مدرک تحصیلی هستند در صورتی که معیارهای سنجش فعالیت در زمینه تجارت را داشته باشند میتوانند مدارک مثبته را جهت تکمیل پرونده و شرکت در کمیسیون به مدیریت واحد عضویت ارائه کنند.
تبصره ۳: افرادی که فاقد مدرک تحصیلی هستند اما 3 سال سابقه عضویت در اتاق بازرگانی را دارند میتوانند با درخواست کتبی به مدیریت واحد عضویت مراجعه کنند. - اصل گواهی بانکی مبنی بر:
− تایید حساب جاری
− حسن اعتبار بانکی به نام متقاضی
− نداشتن چک برگشتی
− تاریخ افتتاح حساب بیش از یکسال باشد
− گردش مالی مناسب
در صورتی که گردش یکساله ندارید مطابق بند ۱ شاخصهای احراز صلاحیت برای صدور کارت بازرگانی لازم است در حساب جاری خود حداقل مبلغ ۲۰ میلیون تومان سپرده داشته باشید. به عنوان شرط کافی باید یکی از شرایط بند ۲ تا ۸ شاخصهای احراز صلاحیت را نیز دارا باشید.
− اصل دسته چک - ارائه یکی از مدارک مالکیت زیر:
- اصل سند مالکیت ۶ دانگ به نام شرکت، به آدرس دفتر مرکزی
- اصل اجارهنامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی
- اصل اجارهنامه بنگاه املاک با کد رهگیری به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی (چنانچه مالک یکی از اعضای هیات مدیره شرکت باشد ارائه سند مالکیت و اجاره نامه عادی کافی است).
- اشخاص غیرایرانی متقاضی کارت بازرگانی علاوه بر ارائه مدارک فوق به استثنای بند های ۴، ۶ و ۱۰ ملزم به ارائه تایید صلاحیت مدیران خارجی از سفارتخانه متبوعشان و ارائه اصل پروانه کار و اقامت به همراه اصل مدارک است.
- مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانهها برای واحدهای تولیدی (اصناف تولیدی با پروانه کسب مشمول این بند نمی شوند)
- کد اقتصادی جدید یا ارائه تاییدیه پیش ثبتنام در سایت سازمان امور مالیاتی کشور
− تذکر ۱: کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی نمیتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند.
− تذکر ۲: ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است.
− تذکر ۳: حضور مدیرعامل در مراحل برابر اصل نمودن مدارک الزامی است.
− تذکر ۴: حضور مدیرعامل در کلاسهای آموزشی بر اساس نوع مدرک تحصیلی الزامی است.
لازم به ذکر است ثبت نام کلاسها در سامانه موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران انجام میشود.
− تذکر ۵: کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل میشود.
− تذکر ۶: متقاضی باید در انتخاب رشته فعالیتهای خاص در زمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت این اتاق دقت داشته باشد که رشتههای انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی وی باشد زیرا تنها واردات در چارچوب رشتههای انتخابی امکان پذیر خواهد بود. (برای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.)
− تذکر ۷: کلیه پرداختها به صورت غیرحضوری و در سامانه اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و کشاورزی تهران انجام می شود.
مدارک بالا، مدارک صدور کارت بازرگانی و نیز صدور کارت عضویت اتاق بازرگانی برای اشخاص حقوقی است. پس از آمادهسازی مدارک لازم است به سامانه ثبت نام کارت بازرگانی هوشمند مراجعه کرده و مراحل را انجام دهید.
مدارک لازم برای تمدید کارت بازرگانی و کارت عضویت اشخاص حقوقی:
- تکمیل فرم دال به همراه مهر و امضای متقاضی
در صورت تغییر مدیرعامل این فرم نیاز به گواهی امضا در دفترخانه رسمی دارد. - ارائه اصل کارت بازرگانی برای کارتهای ۲ سالِ گذشته
- اخذ گواهی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم از آخرین سال عملکرد مبنی بر اینکه تمدید کارت بازرگانی در سال جاری از نظر سازمان امور مالیاتی مانعی ندارد.
- اظهارنامههای مالیات بر ارزش افزوده سالهای ۱۳۹۰، ۱۳۹۱، ۱۳۹۲، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ و کلیه برگهای قطعی و تشخیص مالیات مربوط به سالهایی که کارت بازرگانی تمدید اما به اتاق بازرگانی تهران ارائه نشده است. مدارک گفته شده باید به صورت خوانا اسکن شده و در سامانه پرتال اتاق تهران بارگذاری شود.
- مفاصا حساب بیمه تأمین اجتماعی با آدرس دفتر مرکزی شرکت و یا آدرس کارخانه به صورت اسکن شده
- اسکن عکس پرسنلی 4*3 (جدید، تمام رخ، ساده، رنگی و با پشت زمینه سفید)
- روزنامه رسمی تاسیس و تغییرات شرکت تاکنون
تذکر ۱: در شرکتهای تعاونی اگر مدت تصدی هیات مدیره به پایان رسیده باشد ارائه روزنامه رسمی ابقای مجدد هیأت مدیره الزامی است.
تذکر ۲: در صورت تغییر نوع شرکت علاوه بر روزنامه رسمی تغییر، ارائه روزنامه رسمی مربوط به نوع شرکت در حال حاضر که از طرف اداره ثبت شرکتها صادر شده نیز الزامی است. - در صورت تغییر مدیرعامل علاوه بر مدارک پیشگفته مدارک زیر نیز مورد نیاز است:
- کارت ملی مدیرعامل.
- گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل جدید که از زمان صدور آن ۶ ماه بیشتر نگذشته باشد.
- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان کمتر از ۵۰ سال
- مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم)
تبصره ۱: افرادی که پرونده بهره برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته باشند به شرط اینکه کمتر از ۲ سال از تاریخ صدور پروانه گذشته باشد، از ارائه مدرک فوق معافند.
تبصره ۲: افراد فاقد مدرک تحصیلی که معیارهای سنجش فعالیت در زمینه تجارت را دارند میتوانند با ارائه مدارک اثباتی جهت شرکت در کمیسیون به مدیریت واحد عضویت مراجعه کنند.
تبصره ۳: افراد فاقد مدارک تحصیلی که ۳ سال سابقه عضویت در اتاق بازرگانی را دارند میتوانند با درخواست کتبی به مدیریت واحد عضویت مراجعه کنند. - داشتن حداقل سن ۲۳ سال تمام.
- اشخاص غیر ایرانی متقاضی کارت بازرگانی علاوه بر ارائه مدارک فوق (به استثنای بند ۸) ملزم به ارائه تایید صلاحیت مدیران خارجی از سفارتخانه متبوع و ارائه کپی پروانه کار و اقامت به همراه اصل مدرک هستند.
- واحدهای تولیدی باید مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانههای تولیدی ارائه کنند. (اصناف تولیدی که پروانه کسب دارند مشمول این بند نمیشوند.)
- ارائه یکی از مدارک مالکیتی که در ادامه آمده است الزامی است:
- سند مالکیت ۶ دانگ به نام شرکت، به آدرس دفتر مرکزی.
- اجارهنامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.
- اجارهنامه بنگاه املاک با کد رهگیری به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی. (اگر مالک از اعضای هیات مدیره شرکت باشد، ارائه سند مالکیت یا اجارهنامه عادی کافی است.)
- اگر از تاریخ انقضای کارت بیش از ۲ سال گذشته باشد، علاوه بر سایر مدارک فوق ارائه مدارک ذیل نیز الزامی است:
- کارت ملی مدیرعامل
- گواهی عدم سوءپیشینه که از زمان صدور آن بیش از ۶ ماه نگذشته باشد.
- مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم)
- اصل گواهی بانک مبنی بر تأیید حساب جاری و حسن اعتبار بانکی به نام متقاضی و نداشتن چک برگشتی با تاریخ افتتاح حساب بیش از یکسال و گردش مالی مناسب.
در صورتی که گردش یکساله ندارید مطابق بند ۱ شاخصهای احراز صلاحیت برای صدور کارت بازرگانی لازم است در حساب جاری خود حداقل مبلغ ۲۰ میلیون تومان سپرده داشته باشید.
لازم به ذکر است کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی نمیتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند. همچنین کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل میشود. همچنین هنگام ثبت نام کارت بازرگانی در مرحله «رشته فعالیت» دقت لازم را داشته باشید چرا که واردات تنها در چارچوب رشتههای انتخابی امکان پذیر است اما برای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.
پس از آماده کردن مدارک فوق میتوانید جهت تمدید کارت بازرگانی خود به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی مراجعه کرده و مراحل تمدید کارت بازرگانی را طی کنید.
اگر سوالی در مورد هر کدام از بندها، مدارک تمدید کارت بازرگانی یا مراحل انجام کار داشتید میتوانید با مستر ثبت تماس گرفته و از خدمات مشاوره رایگان ما بهرهمند شوید.
مدارک لازم برای صدور کارت بازرگانی و عضویت اشخاص حقیقی
- اصل اظهارنامه ثبتنام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکتها رسیده باشد. برای دریافت اظهارنامه از طریق سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اقدام کنید.
- گواهی عدم سوءپیشینه که از زمان صدور آن بیش از ۶ ماه نگذشته باشد.
- تکمیل فرم دال به همراه مهر و امضای متقاضی
- اخذ گواهی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم از آخرین سال عملکرد مبنی بر اینکه صدور کارت بازرگانی در سال جاری از نظر سازمان امور مالیاتی مانعی ندارد.
- کارت ملی متقاضی (در صورتی که هرگونه تغییرات در مشخصات سجلی داشتهاید ارائه تصویر تمامی صفحات شناسنامه الزامی است.)
- اسکن عکس پرسنلی 4*3 (جدید، تمام رخ، ساده، رنگی و با پشت زمینه سفید)
- اصل مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم)
مدارک خارج از کشور پس از ارزشیابی توسط اداره دانشآموختگان وزارت علوم مورد پذیرش است.
تبصره ۱: دارندگان پروانه بهرهبرداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT از مراجع ذیربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معافند.
تبصره ۲: افرادی که فاقد مدرک تحصیلی هستند در صورتی که معیارهای سنجش فعالیت در زمینه تجارت را داشته باشند میتوانند مدارک مثبته را جهت تکمیل پرونده و شرکت در کمیسیون به مدیریت واحد عضویت ارائه کنند.
تبصره ۳: افرادی که فاقد مدرک تحصیلی هستند اما 3 سال سابقه عضویت در اتاق بازرگانی را دارند میتوانند با درخواست کتبی به مدیریت واحد عضویت مراجعه کنند. - کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان کمتر از ۵۰ سال
- داشتن حداقل سن ۲۳ سال تمام.
- اصل گواهی بانکی مبنی بر:
− تایید حساب جاری
− حسن اعتبار بانکی به نام متقاضی
− نداشتن چک برگشتی
− تاریخ افتتاح حساب بیش از یک سال
− گردش مالی مناسب
در صورتی که گردش مالی یکساله ندارید مطابق بند ۱ شاخصهای احراز صلاحیت برای صدور کارت بازرگانی لازم است در حساب جاری خود حداقل مبلغ ۲۰ میلیون تومان سپرده داشته باشید. به عنوان شرط کافی باید یکی از شرایط بند ۲ تا ۸ شاخصهای احراز صلاحیت را نیز دارا باشید. - ارائه یکی از مدارک زیر:
- سند مالکیت ۶ دانگ به نام متقاضی به آدرس دفتر کار مطابق آدرس اظهارنامه
- اجارهنامه محضری معتبر به نام متقاضی، برای محل کار و به آدرس دفتر کار مطابق آدرس اظهارنامه
- اجارهنامه بنگاه املاک با کد رهگیری به نام متقاضی برای محل کار و به آدرس دفتر کار مطابق آدرس اظهارنامه
- واحدهای تولیدی باید مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانههای تولیدی ارائه کنند. (اصناف تولیدی که پروانه کسب دارند مشمول این بند نمیشوند.)
- کد اقتصادی جدید یا ارائه تاییدیه پیش ثبتنام در سایت سازمان امور مالیاتی کشور
− تذکر ۱: کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی نمیتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند.
− تذکر ۲: ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است.
− تذکر ۳: حضور مدیرعامل در مراحل برابر اصل نمودن مدارک الزامی است.
− تذکر ۴: حضور مدیرعامل در کلاسهای آموزشی بر اساس نوع مدرک تحصیلی الزامی است.
لازم به ذکر است ثبت نام کلاسها در سامانه موسسه آموزش و توسعه منابع انسانی اتاق تهران انجام میشود.
− تذکر ۵: کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل میشود.
− تذکر ۶: متقاضی باید در انتخاب رشته فعالیتهای خاص در زمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت این اتاق دقت داشته باشد که رشتههای انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی وی باشد زیرا تنها واردات در چارچوب رشتههای انتخابی امکان پذیر خواهد بود. (برای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.)
− تذکر ۷: کلیه پرداختها به صورت غیرحضوری و در سامانه اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و کشاورزی تهران انجام می شود.
مدارک لازم برای تمدید کارت بازرگانی و عضویت اشخاص حقیقی
- فرم منشور عضویت، که به امضای فرد متقاضی رسیده است.
- کارت ملی متقاضی (در صورت وجود هرگونه تغییرات در مشخصات شناسنامهای ارائه تصویر همه صفحات شناسنامه الزامی است.)
- اسکن و بارگذاری عکس (جدید، تمام رخ، ساده، رنگی و با پسزمینه سفید)
تذکر: لازم است بدانید اگر بیش از ۲ سال از تاریخ انقضای مدت عضویت ثبت شده در کارت گذشته باشد لازم است همه مراحل صدور کارت دوباره طی شود.
خوب است بدانید با ارائه مدارک خود به مستر ثبت میتوانید کل فرایند اخذ کارت را به ما بسپارید تا در اسرع وقت و با کمترین هزینه و به دور از هر گونه کاغذبازی اداری کارت بازرگانی خود را دریافت کنید. با ما تماس بگیرید.
اگر تاجر هستید یا فعالیت اقتصادی میکنید حتما نام اتاق بازرگانی به گوشتان خورده است. در ادامه مدارک عضویت در اتاق بازرگانی را برای شما شرح دادهایم. همانطور که میدانید اتاق بازرگانی نهادی است متشکل از تجار و فعالین اقتصادی که برای پشتیبانی از امور تجارتی ایران و حمایت از بازرگانان شکل گرفته است. شما با عضویت در اتاق میتوانید از تسهیلات ارائه شده به بازرگانان، پیشنهادات و راهحلهایی برای رهایی از مشکلات اقتصادی و خدمات مشاوره ای این نهاد در زمینههای مرتبط با فعالیت تجاریتان بهرهمند شوید. بدیهی است برای استفاده از خدمات اتاق بازرگانی پیش از هر چیز لازم است به عضویت اتاق در بیایید. در ادامه مدارک عضویت اتاق بازرگانی آمده است.
مدارک عضویت در اتاق بازرگانی برای اشخاص حقوقی
- فرم منشور عضویت، که به امضای مدیرعامل یا رییس هیات مدیره رسیده است.
منشور عضویت در اتاق بازرگانی به صورت تعهدنامهای با بندهای مختلف است در این منشور بندهایی برای تایید صلاحیت فرد متقاضی و مواردی که باید در این راستا رعایت کند گنجانده شده است. به طور کلی میتوان گفت این تعهدنامه، شایستگیهای اخلاقی، مالی، اجتماعی و تلاش فرد در راستای پیشبرد فعالیتهای تجاری را میسنجد و برای جلوگیری از بروز مشکلات در این زمینه از وی تعهد میگیرد. فرد متقاضی با امضای این منشور متعهد به پاسداری از منافع جمهوری اسلامی ایران نیز میشود. - کارت ملی مدیرعامل (در صورت وجود هرگونه تغییرات در مشخصات شناسنامهای ارائه تصویر همه صفحات شناسنامه الزامی است.)
- اسکن و بارگذاری عکس (جدید، تمام رخ، ساده، رنگی و با پسزمینه سفید)
- کپی روزنامه رسمی تغییرات شرکت (در صورت وجود تغییرات)
- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان کمتر از ۵۰ سال
- ارائه پروانه فعالیت شرکتهای حمل و نقل معتبر (ویژه شرکتهای حمل و نقل)
- جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری یا سایر مدارکی که فعالیت اقتصادی متقاضی را تایید کند.
مدارک لازم جهت تمدید کارت عضویت اشخاص حقوقی
- فرم منشور عضویت، که به امضای مدیرعامل یا رییس هیات مدیره رسیده است.
- کپی روزنامه رسمی تغییرات شرکت
- اگر مدیرعامل تغییر کرده یا بیش از ۲ سال از تاریخ انقضای کارت گذشته است مدارک زیر مورد نیاز است:
- کارت ملی مدیرعامل (در صورت وجود هرگونه تغییرات در مشخصات شناسنامهای ارائه تصویر همه صفحات شناسنامه الزامی است.)
- اسکن و بارگذاری عکس (جدید، تمام رخ، ساده، رنگی و با پسزمینه سفید)
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان کمتر از ۵۰ سال
- ارائه پروانه فعالیت شرکتهای حمل و نقل معتبر (ویژه شرکتهای حمل و نقل)
- جواز تاسیس، پروانه بهرهبرداری یا سایر مدارکی که فعالیت اقتصادی متقاضی را تایید کند.
لازم است بدانید اگر بیش از ۲ سال از تاریخ انقضای مدت عضویت ثبت شده در کارت گذشته باشد لازم است همه مراحل صدور کارت دوباره طی شود.
مدارک لازم جهت صدور کارت عضویت اشخاص حقیقی
- فرم منشور عضویت، که به امضای فرد متقاضی رسیده است.
- کارت ملی متقاضی (در صورت وجود هرگونه تغییرات در مشخصات شناسنامهای ارائه تصویر همه صفحات شناسنامه الزامی است.)
- اسکن و بارگذاری عکس (جدید، تمام رخ، ساده، رنگی و با پسزمینه سفید)
- کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان کمتر از ۵۰ سال
- اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکتها رسیده باشد.
- ارائه یکی از مدارک زیر:
- سند مالکیت ۶ دانگ به نام متقاضی به آدرس دفتر کار مطابق آدرس اظهارنامه
- اجارهنامه محضری معتبر به نام متقاضی، برای محل کار و به آدرس دفتر کار مطابق آدرس اظهارنامه
- اجارهنامه بنگاه املاک با کد رهگیری به نام متقاضی برای محل کار و به آدرس دفتر کار مطابق آدرس اظهارنامه
خوب است بدانید که امکان صدور بیش از ۱ کارت برای ۱ آدرس مشخص امکانپذیر نیست.
مدارک لازم جهت تمدید کارت عضویت اشخاص حقیقی
- فرم منشور عضویت، که به امضای فرد متقاضی رسیده است.
- کارت ملی متقاضی (در صورت وجود هرگونه تغییرات در مشخصات شناسنامهای ارائه تصویر همه صفحات شناسنامه الزامی است.)
- اسکن و بارگذاری عکس (جدید، تمام رخ، ساده، رنگی و با پسزمینه سفید)
لازم است بدانید اگر بیش از ۲ سال از تاریخ انقضای مدت عضویت ثبت شده در کارت گذشته باشد لازم است همه مراحل صدور کارت دوباره طی شود.
پس از ارائه مدارک و تایید شرایط فرد، متقاضی باید مبلغ حق عضویت در اتاق بازرگانی را پرداخت کند. با پرداخت این مبلغ که خود اتاق آن را تعیین میکند مراحل عضویت تمام میشود و با صدور کارت عضویت اتاق بازرگانی میتوان گفت که فرد به عضویت اتاق بازرگانی درمیاید. همچنین ثبت نام و ارائه مدارک به صورت غیرحضوری و از طریق وب سایت اتاق بازرگانی انجام میشود.
مستر ثبت در تمام مراحل انجام کار در کنار شماست. اگر در مورد هر کدام از مدارک عضویت در اتاق بازرگانی سوال داشتید میتوانید با مستر ثبت تماس بگیرید.
مراحل اخذ کارت بازرگانی
اگر برای شما هم سوال شده که « برای دریافت کارت بازرگانی به کجا مراجعه کنم؟ » در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. فرد متقاضی پیش از هرچیز باید در سامانه ثبتنام کارت بازرگانی هوشمند ثبتنام کند. پس از ورود به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند نسبت به ثبت اطلاعات درخواست شده اقدام کرده و فرمهای مربوطه را پر کنید. در هر کدام از مراحل که به مشکل برخوردید میتوانید با مستر ثبت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان مستر ثبت بهرهمند شوید.
دقت داشته باشید که اطلاعات را به صورت کامل و دقیق پر کنید، زیرا پس از تایید نهایی امکان ویرایش اطلاعات وجود ندارد.
در هر مرحله پس از ثبت میتوانید از سیستم خارج شوید و نگران قطع اینترنت یا مشکلاتی از این دست نباشید. اطلاعات شما در هر مرحله ذخیره میشود و هر بار پس از ورود مجدد میتوانید ادامه کار را دنبال کنید.
برای مشاهده آخرین وضعیت درخواست خود نیز باید به همین سامانه مراجعه کنید. پس از اتمام مراحل و ثبت نهایی درخواست، پرونده الکترونیکی شما برای اتاق بازرگانی مربوطه ارسال و در صورت عدم وجود نقص اطلاعات یا مدارک، کارت شما صادر میشود.
در صورتی که مدارک شما ناقص باشد این مساله از طریق پیامک یا ایمیل به شما اطلاع داده میشود تا نسبت به رفع نقص یا تکمیل اطلاعات درخواستی اقدامات لازم را انجام دهید.
در ادامه راهنمای ثبت نام کارت بازرگانی هوشمند به صورت مرحله به مرحله شرح داده شده است.
مرحله اول: ورود به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی
پس از ورود به سامانه میبایست روی دکمه «ثبت نام جدید» کلیک کنید.
مرحله دوم: ثبت نام در سامانه یکپارچه
در این مرحله باید اطلاعات زیر را در محلهای مشخص شده وارد کنید.
- شماره ملی (برای درخواست کارت بازرگانی حقیقی) یا شناسه ملی (برای درخواست کارت بازرگانی حقوقی)
- کد پستی
- تلفن همراه
- نوع کارت (کارت بازرگانی یا کارت عضویت)
- نام شعبه انتخابی
پس از وارد کردن موارد فوق روی دکمه دریافت کد اعتبارسنجی کلیک کنید و کدی که برای تلفن همراهتان ارسال میشود را در قسمت «کد ارسال شده جهت اعتبارسنجی تلفن همراه» وارد کنید.
در انتها تیک تایید آشنایی با قوانین و مقررات مرتبط با کارتهای عضویت و بازرگانی را زده و روی دکمه «ثبت» کلیک کنید.
دقت داشته باشید به همراه کد اعتبارسنجی یک کلمه عبور نیز برای شما ارسال میشود که از آن میتوانید برای ورود به سامانه استفاده کنید.
مرحله سوم: انتخاب عملیات
شما وارد کارتابل خود شدهاید در این مرحله میتوانید عملیات مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای این کار در منوی سمت راست، در ستون «عملیات کارت» میتوانید یکی از ۳ گزینه زیر را انتخاب کنید.
- تاریخچه کارت
- صدور یکپارچه کارت بازرگانی حقیقی ویژه اتاق تهران
- حذف
مرحله چهارم: مشخصات متقاضی
در این مرحله باید مشخصات متقاضی کارت از جمله موارد زیر را در فرم مربوطه تکمیل کنید.
- ملیت
- شماره ثبت
- محل ثبت
- تاریخ تاسیس
- کد اقتصادی (اگر کد اقتصادی ندارید و برای پیش ثبت نام اقدام کردهاید شناسه ملی خود را در این بخش وارد کنید.)
- نوع فعالیت شرکت (اگر کارت بازرگانی را برای فعالیت تولیدی اخذ کنید با ارائه مجوز و مشخصات تولیدی، مدت اعتبار کارت بازرگانی شما ۵ سال خواهد بود.)
- استان محل فعالیت
- شهر محل فعالیت
در ادامه میبایست تصویر آرم و مهر شرکت را در بخش مشخص شده بارگذاری کنید.
پس از تکمیل فرم روی دکمه «مرحله بعد» کلیک کنید.
مرحله پنجم: مشخصات دارنده کارت
در این مرحله باید مشخصات فردی که کارت به نام وی صادر میشود یا مدیرعامل را وارد کنید. دقت داشته باشید مشخصات درخواستی منطبق با اطلاعات سجلی فرد باشد.
در این قسمت باید اطلاعات زیر را وارد کنید:
- ملیت
- شماره ملی
- شماره سریال کارت ملی
- سمت
- شماره شناسنامه
- نام نام خانوادگی
- نام پدر
- تاریخ تولید
- محل تولد
- محل صدور شناسنامه
- دین
- مدرک تحصیلی
- مشخص کردن اینکه آیا قبلا کارت بازرگانی داشتهاید یا خیر
- شماره گذرنامه
- جنسیت
- وضعیت تاهل
- وضعیت نظام وظیفه
- تلفن همراه
- پست الکترونیکی
- فکس
- تلفن منزل
در نظر داشته باشید تلفن همراه و پست الکترونیکی پل ارتباطی اتاق بازرگانی با متقاضی است و لازم است جهت پیشگری از مشکلات احتمالی در آینده در ارائه آنها دقت لازم را داشته باشید.
همچنین در صورتی که دارنده کارت شخصا اقدام به ثبت اطلاعات و پیگیری عملیات نمیکند اطلاعات تماس وی جهت ارتباطات بعدی در قسمت مشخص شده وارد شود.
در ادامه عکس پرسنلی شخص متقاضی باید بارگذاری شود. عکس باید رنگ با پشت زمینه سفید در قالب JPG بوده و حداکثر 300KB حجم داشته باشد.
تصویر امضای فرد متقاضی نیز در این مرحله باید بارگذاری شود. دقت داشته باشید در صورتی که امضای لاتین شخص با امضای فارسی وی تفاوت دارد لازم است تصویر امضای لاتین وی نیز در این بخش بارگذاری شود. از این امضا هنگام گواهی امضای دارنده کارت توسط اتاق بازرگانی ایران و نیز امضای فرمهای گواهی مبدا استفاده میشود.
در بخش نشانی منزل اطلاعات زیر باید تکمیل شود:
- نام استان
- نام شهر
- کد پستی
- نشانی دریافتی از شرکت پست
پس از تکمیل فرم روی «مرحله بعد» کلیک کنید.
مرحله ششم: مشخصات تماس
در این مرحله باید آدرس شماره تلفن و ایمیل شرکت خود را وارد کنید. هنگام وارد کردن کد پستی و نشانی دفتر مرکزی در این مرحله دقت لازم را داشته باشید چرا که کارت بازرگانی شما به آدرس این کد پستی ارسال میشود. توجه کنید نشانی خود را در این بخش باید مطابق با نشانی ثبت شده در آخرین تغییرات در روزنامه رسمی شرکت وارد کنید. همچنین نیاز به ذکر نام شهر و استان در بخش آدرس نیست.
در ادامه اگر کارخانه دارید نشانی کارخانه را وارد کرده و به مرحله بعد بروید.
مرحله هفتم: فرمهای گواهی
در این مرحله فرمهای مرتبط برای ارائه به سازمانهای مختلف در سامانه ثبت شده است. این فرمها عبارتند از:
- درخواست گواهی عدم سوءپیشینه
- فرم تایید حساب حسن اعتبار بانکی (فرم الف)
- تعهدنامه مبارزه با پولشویی
- فرم تعهد و گواهی امضا (فرم دال)
- درخواست گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم
فرمهای فوق را چاپ کرده و نسبت به تکمیل آنها اقدام کنید و سپس فرمهای تکمیل شده را اسکن کرده و در مرحله پیوست مدارک بارگذاری کنید. کارشناس اتاق فرمها را ارزیابی و تایید خواهد کرد.
مرحله هشتم: مشخصات ثبتی
در این مرحله باید اطلاعات اظهارنامه ثبت در دفاتر بازرگانی و اطلاعاتی نظیر میزان سرمایه ثبت شده، بانک طرف حساب،شماره حساب و… را ثبت کنید و به مرحله بعد بروید.
مرحله نهم: مدیران و سهامداران
در این مرحله باید مشخصات اعضای هیات مدیره و سهامداران شرکت وارد شود. اطلاعاتی که باید در این بخش وارد کنید شامل موارد زیر است:
- ملیت
- نام و نام خانوادگی
- شماره ملی (برای اتباع ایرانی) یا شماره فراگیر (برای اتباع خارجی)
- سمت
- مشخص کردن اینکه آیا عضو سهامدار است یا خیر
- درصد سهام
- تاریخ شروع و پایان همکاری
- مدرک تحصیلی
- دین
- مشخصات تماس
- تصویر پرسنلی (رنگی، پشت سفید، در قالب JPG و با حداکثر حجم 300KB)
- آدرس
با کلیک روی دکمه «اضافه» میتوانید مشخصات سایر اعضای هیات مدیره را نیز وارد کنید.
پس از پایان ثبت مشخصات روی مرحله بعد کلیک کنید.
مرحله دهم: رشته فعالیت
در این مرحله زمینه فعالیت شرکت مشخص میشود. یعنی بر اساس فعالیت شرکت در حوزه واردات یا صادرات گزینههای مربوطه را انتخاب میکنید. در صورتی که شرکت شما در زمینه صادرات فعالیت میکند میبایست گزینه «فقط صادرات» و در صورتی که فعالیت شرکت شما در زمینه واردات است باید حداکثر ۳ گزینه را انتخاب کنید.
مرحله یازدهم: مشخصات کسب و کار
در این قسمت میتوانید مشخصات کالاهای مورد نظر خود را از لیست دسته بندی ارائه شده انتخاب کرده و به لیست سمت چپ اضافه کنید.
پر کردن اطلاعات این بخش اختیاری است.
مرحله دوازدهم: پیوست مدارک
در این مرحله کلیه مدارک خواسته شده را بارگذاری کنید. مدارک باید با کیفت و خوانا اسکن شوند. مدارکی که بیش از یک صفحه هستند باید در قالب PDF بارگذاری شوند.
ابتدا مشخص کنید قصد بارگذاری مدارک برای چه درخواستی را دارید و میخواهید چه مدارکی را بارگذاری کنید. این موارد در ادامه آمده است:
مدارک لازم جهت اخذ کارت
- گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم (حداگثر ۱ مگابایت)
- گواهی بانک مبنی بر حسن اعتبار بانکی (فرم الف)
- فرم تصدیق امضا ( فرم دال کارت بازرگانی )
- تعهدنامه صدور یا تمدید کارتهای ۵ ساله
- مدارک مربوط به گروه فعالیت
در این بخش باید اطلاعات اداره کل امور مالیاتی، اداره امور مالیاتی، شماره مفاصاحساب و تاریخ صدور مفاصا حساب را نیز قید کنید.
مدارک مربوط به دارنده کارت (مدیرعامل شرکت)
- کارت ملی اسکن شده (پشت و رو)
- شناسنامه
- مدرک تحصیلی
- کارت پایان خدمت یا معافیت
- گواهی عدم سوء پیشینه
- اسناد ثبتی
- آگهی روزنامه رسمی (تاسیس و تغییرات)
- گواهی پلمب دفاتر
- اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی (پشت و رو)
- اظهارنامه ثبت شرکتها
- اسناد ملک (دفتر مرکزی شرکت)
- شناسنامه یا پایانکار ساختمان
- اجارهنامه محضری، غیرمحضری یا سند مالکیت
مدارک سایر نهادها (ویژه تولیدیها برای مجوزهای تولید)
سایر مدارک
- در صورتی که مدرکی دارید که در مراحل قبل جایگاهی برای آن پیشبینی نشده است آن را در این قسمت بارگذاری کنید.
مدارک مرتبط با اصلاحیه آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات
- کد اقتصادی یا فرم پیش ثبت نام را در این بخش بارگذاری کنید.
پس از انتخاب موارد مربوطه و بارگذاری مدارک به مرحله بعد بروید
مرحله سیزدهم: تایید نهایی
اطلاعاتی که در مراحل قبلی وارد کردید در این مرحله قابل مشاهده است. سامانه به صورت هوشمند و بر اساس مدرک تحصیلی دوره آموزشی مورد نیاز شما را انتخاب میکند و همزمان یک کد اعتبارسنجی برای ایمیل و تلفن همراه شما ارسال میکند. کد را در فرم وارد کرده و در صورت نیاز قسمت توضیحات اضافه را تکمیل کنید. دقت کنید پس از تایید نهایی اطلاعات قابل ویرایش نیستند. پس از بررسی همه موارد دکمه ثبت نهایی را بزنید.
برای پیگیری وضعیت صدور کارت بازرگانی یا کارت عضویت اتاق بازرگانی از طریق همین سامانه میتوانید اقدام کنید. همچنین در هرکدام از مراحل تصمیمگیری، ثبت و پیگیری اخذ کارت یا تمدید آن میتوانید از خدمات مشاوره رایگان مستر ثبت استفاده کنید. مستر ثبت با سابقه درخشان در زمینه مسائل ثبتی و حقوقی و وکلای مجرب در این حوزه آماده خدمات رسانی به شماست. با ما تماس بگیرید.
1 دیدگاه
بسیار عالی
فقط هزینه ی لازمه قانونی برای صدور کارت مشخص
نیست .