یکی از روشهای اخذ اقامت در سایر کشورها، ثبت شرکت در آن کشور است. با توجه به این که ترکیه کشور همسایه ما است و روز به روز در حال پیشرفت کردن است، بسیاری از ایرانیان ثبت شرکت در ترکیه را برای گرفتن اقامت این کشور انتخاب میکنند. علاوه بر این، شباهت وضعیت آب و هوا و نزدیکی فرهنگی میتواند به ایرانیان کمک کند تا بتوانند با فضای این کشور راحتتر کنار بیایند و زندگی عادی خود را سریعتر شروع کنند.
پیش از این در یک مقاله با قوانین و شرایط ثبت شرکت در امارات آشنا شدید، در این مقاله به بررسی شرایط موردنیاز برای ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه میپردازیم. ترکیه 21 منطقه آزاد دارد که به علت نبودن قوانین سختگیرانه و صنعتی بودن مورد توجه افرادی قرار میگیرد که قصد سرمایهگذاری در کشوری دیگر را دارند. برای اطلاعات بیشتر با ادامه مطلب همراه ما باشید.
هزینه ثبت شرکت در ترکیه
با توجه به قوانین کشور ترکیه افراد خارجی میتوانند در این کشور به تنهایی شرکت خود را ثبت کنند و نیازی نباشد همراهی ترک داشته باشند و صد در صد سهام شرکت برای آنها باشد. برای ثبت شرکت باید هزینههایی پرداخت شود. در قدم اول شما باید ده هزار لیر ترکیه به عنوان سرمایه شرکت در حساب آن بریزید. این مبلغ یک چهارم سرمایه کل شرکت در طی دو سال است؛ یعنی در طی دو سال باید سی هزار لیر دیگر به حساب شرکت واریز شود و در حساب شرکت باقی بماند. البته شما میتوانید پول بیشتری به حساب شرکت بریزید ولی این میزان حداقل پولی است که باید به عنوان سرمایه شرکت در حساب بماند.
مبلغی که گفته شد جزئی از سرمایه شرکت است و باید قبل از ثبت شرکت در ترکیه، همه هزینهها پرداخت شود تا مراحل پیش برود. هزینهها ممکن است در شهرهای مختلف با اختلاف کمی متفاوت باشند. برای مثال هزینه ثبت شرکت در استانبول چیزی حدود 4000 دلار و همین هزینه برای ثبت شرکت در آلانیا حدودا 3500 دلار است. هزینه ثبت شرکت در ترکیه صرف موارد زیر میشود:
- ترجمه رسمی پاسپورت همه سهامداران
- استخدام مترجم برای افرادی که به زبان ترکی تسلط ندارند. در صورت تسلط نداشتن حتما باید مترجم به همراه داشته باشند.
- ثبت رسمی شرکت در ترکیه
- ثبت رسمی امضای مدیرعامل
- تنظیم فرم مخصوص تأسیس شرکت
- تنظیم فرم اتاق بازرگانی
- تنظیم فرم تعهد آدرس مربوط به اتاق بازرگانی
- تنظیم اساسنامه شرکت با توجه به اطلاعات ارائه شده از سمت کارفرما
- تائید رسمی اساسنامه
- تأییدیه آدرس محل کار توسط مأمور اداره مالیات
- اخذ کارت بازرگانی
- اخذ شماره مالیاتی اعضای شرکت
- اخذ شماره مالیاتی شرکت
- چاپ رسمی روزنامه شرکت
- پرداخت هزینه باطل کردن تمبر رسمی
- تنظیم فرم اداره مالیات
- پلمپ دفاتر حسابداری
- گشایش حساب بانکی شرکت
- معرفی مشاور مالی رسمی
نکته: مشاور مالی شرکت باید حتما ترک باشد. - ارائه خدمات برای تنظیم اجارهنامه محلی شرکت
- هزینه چند روز اقامت
نکته: علاوه بر مشاوره مالی، حسابدار شرکت هم باید ترک باشد.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
بعد از ثبت شرکت در ترکیه، امتیازاتی به شما عطا میشود.
- امکان باز کردن حساب در بهترین بانکهای ترکیه
- اخذ کردیت کارت و حساب بینالمللی با کد سوئیفت
- کم بودن هزینه ثبت شرکت در ترکیه نسبت به ثبت شرکت در کشورهای دیگر
- هزینه پایین زندگی در کشور ترکیه پایینتر از سایر کشورهای اروپایی است
- پرداخت مالیات بر اساس میزان درآمد شرکت و نبود مالیات ثابت
- گرفتن اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه
معایب ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه معایبی هم دارد که بهتر است قبل از اقدام به ثبت، آنها را از وکیل ثبت شرکت در ترکیه و افراد مجرب بپرسید. از جمله معایب ثبت شرکت در ترکیه، همان سرمایه اولیهای است که باید در ابتدای راه به حساب شرکت واریز کنید. اگر از ثبت شرکت منصرف شوید، اگر تصمیمتان به هر دلیلی تغییر پیدا کند، اگر قوانین در حین ثبت شرکت تغییر پیدا کنند، اگر سوءپیشینهای از شما پیدا کنند و دهها اگر دیگر، به سختی میتوانید پول خود را از حساب خارج کنید.
برای این که بتوانید پول خود را برداشت کنید، باید پرونده حقوقی تشکیل دهید. علاوه بر این باید مبلغ هنگفتی را به عنوان حقالوکاله به وکیل بپردازید. علاوه بر این هزینهها، هزینههای رفت و آمد، خورد و خوراک و … هم وجود دارد. به همین علت، بهتر است قبل از گذراندن مراحل ثبت شرکت در ترکیه، با افرادی که در این باره اطلاعات و تخصص کافی دارند، مشورت کنید و از تمام ریسکهایی که قرار است در آینده بکنید، مطلع شوید.
گرفتن اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه
یکی از مزایای ثبت شرکت در ترکیه، اخذ اقامت این کشور است. البته شما میتوانید بدون اخذ اقامت این کشور هم شرکت خود را به ثبت برسانید؛ اما اگر قصد گرفتن اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه را دارید، میتوانید پس از ثبت شرکت خود و دریافت اجازه کار، برای اخذ اقامت اقدام کنید. در ابتدا به شما اقامتی شش ماهه تعلق میگیرد. پس از دریافت اجازه کار، اقامتی یک ساله به شما داده میشود. وقتی این یک سال به پایان رسید، میتوانید به مدت دو سال اقامت خود را تمدید کنید یعنی روی هم به شما 5 سال اقامت موقت داده میشود. اگر شرکت شما در این مدت فعال باشد و رونق پیدا کند، میتوانید درخواست اخذ اقامت دائم بدهید و پس از آن پاسپورت و شناسنامه ترک اخذ کنید. از مزایای گرفتن این دو، اجازه سفر بدون ویزا به 90 کشور دنیا است.
مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
مدارک لازم برای این فرایند در مراحل مختلف ثبت شرکت در ترکیه متفاوت هستند. از همان ابتدا باید بدانید که یکی از شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود در ترکیه، داشتن سرمایه ده هزار لیری اولیه است. علاوه بر این باید مدارک زیر را تهیه کنید:
- دو قطعه عکس پرسنلی رنگی
- اصل گذرنامه شرکا و سهامداران شرکت (گذرنامهها باید بیش از شش ماه اعتبار داشته باشند)
- اسامی پیشنهادی شرکت (اسامی باید نشاندهنده نحوه فعالیت شرکت و نوع آن باشند)
- تعیین محل دفتر اصلی شرکت در ترکیه
- تعیین مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت
- تعیین میزان سهام شرکا و سهامداران
- اساسنامه و زمینه فعالیت و نوع شرکت
فرایند ثبت شرکت زمان زیادی نمیبرد و شاید 20 روز کاری طول بکشد؛ اما آنهایی که تجربه ثبت شرکت در ترکیه را دارند، میدانند که انحلال شرکت در ترکیه فرایندی بسیار زمانبر است و ممکن است حتی یک سال طول بکشد؛ زیرا قبل از انحلال شرکت باید تمام مدارک یک سال کاری بررسی شود و تا پس از آن همه بدهیها، پرداخت مالیات به دولت و … مورد بررسی قرار گیرد. از آن جایی که این فرایند بسیار زمانبر و پیچیده است بهتر است با وکیل ثبت شرکت در ترکیه مسائل خود را در میان بگذارید و از آنها کمک بگیرید.
برای ثبت شرکت در ترکیه مشورت با متخصصان امر ضروری است. مشاوره رایگاه متخصصان مستر ثبت را از دست ندهید: 26413817-021