اگر قصد ثبت شرکت دانش بنیان دارید باید بدانید شرکت های دانش بنیان در دسته موسسههای تعاونی یا خصوصیای قرار میگیرند که برای افزایش علم و ثروت تلاش میکنند در حالی که توسعه اقتصادی دانش محور و رسیدن به اهدف مربوط در این زمینه مانند دستاوردها و اختراعهای نوین، پرفروش و برتر نیز از مهمترین وظایف آنهاست.
چگونه شرکت دانش بنیان شویم ؟
یکی از شرطهای اصلی ثبت شرکت دانش بنیان این است که از بین اعضای هیات مدیره حداقل یک نفر از آنها باید دارای مدرک دکترا باشد. ضمن این که هر شرکتی برای این که بتواند تبدیل به یک شرکت دانش بنیان شود باید اختراعی داشته باشد که قبلا مورد تایید و ثبت مراکز رشد یا بنیاد نخبگان قرار گرفته است.
مزایای ثبت شرکت دانش بنیان
پس از ثبت شرکت دانش بنیان، به مدت 20 سال امتیازات دولتی خاصی به آنها تعلق میگیرد، از جمله معافیت از مالیات، عوارض مالیاتی گمرکی و سود بازرگانی.
تسهیلات شرکت دانش بنیان به طور کلی این گونه تعریف میشود: «طبق ماده 5 آیین نامه قانون حمایت از موسسات دانش بنیان، این موسسات دارای بیشتر 50 عضو، بیش از 5 سال میتوانند در جهت فعالیتهای مربوطه، تا 20 درصد کمکهای مالی دریافت کنند.»
همچنین این شرکتها و موسسات در صورتی که کار فشرده و با ارزشی داشته باشند، میتوانند برای ارتقا طرح شرکت خود از تسهیلات قرض الحسنه، تا حدود یک میلیارد ریال و با کارمزد حداقل 4 درصد استفاده کنند.
دریافت مجوز شرکت دانش بنیان
برای ثبت شرکت دانش بنیان مراحلی وجود دارد که در صورت تمایل به اخذ مجوز باید آنها را طی کرد. در ابتدا باید یک شرکت معمولی در اداره ثبت شرکتها ثبت شود و سپس میتوان آن را به یک شرکت دانش بنیان تبدیل کرد.
در کل برای گرفتن مجوز در جهت تاسیس یک شرکت دانش بنیان، ثبت شرکت مسئولیت محدود و ثبت شرکت سهامی خاص، لازم است.
مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
مراحل اخذ مجوز دانش بنیان بسیار محدود و آسان هستند. شرایط ثبت شرکت به این صورت است که در مرحله اول همانطور که گفته شد باید شرکت را به عنوان یک شرکت عادی، به ثبت برسانید و بعد از این مرحله اگر میخواهید از مزایای دولتی این شرکت ها بهره بگیرید باید از طریق سایت مربوطه این کار را انجام دهید و پس از بررسیهای لازم و ارزیابی شرکت، میتوانید برای دانش بنیان شدن شرکت خود اقدام کنید.
چگونه شرکت دانش بنیان تاسیس کنیم ؟
پس از این که در سایت دانش بنیان خود ثبت نام کردید، باید برای بررسی محصول، مدارکی را بارگذاری کنید و اگر این کار را انجام ندهید، مراحل ثبت شرکت را به اتمام نرساندهاید.
پس از بارگذاری مدارک مربوطه، بررسی و ارزیابی اطلاعات شما تقریبا 1 تا 2 ماه طول میکشد. بعد از این مدت شما مراحل اصلی دانش بنیان شدن را طی کردهاید و اگر اطلاعات یا طرح شما منسجم و ارزشمند باشد، میتوانید شرکت خود را به یک شرکت دانش بنیان تبدیل کنید.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان
- رزومه و گزارش کار موسسه
- آخرین اظهارنامه مالیاتی فرستاده شده به موسسه و سازمان امور مالیاتی
- تصویر واضحی از اساسنامه موسسه
- تصویر واضحی از آگهی روزنامه موسسه
- تصویر واضحی از شرکتنامه موسسه
- تصویر شناسنامه و کارت ملی اعضای اصلی موسسه
- تصویر مدارک تحصیلی اعضای اصلی و موسسین شرکت
- آخرین فهرست بیمه شرکت
- گزارش وضعیت حقوقی کارکنان و میزان دستمزد آنان
برای ثبت شرکت به عنوان شرکت دانش بنیان، باید مدارک ذکر شده را تهیه کرد و ارائه داد. مدارک یاد شده لازمه ثبت شرکت دانش بنیان است.
هزینه ثبت شرکت دانش بنیان
شما میتوانید با اندک پس انداز خود در این کار سرمایه گذاری کنید. حداقل بودجه لازم برای ثبت این نوع شرکت برابر با 100 هزار تومان است که قطعا باعث تعجب شما نیز خواهد شد. هزینههای بررسی و ارزیابی برای دریافت عنوان دانش بنیان توسط معاونت ریاست جمهوری پرداخت میشود. ضمن این که شما برای بررسی و ارزیابی موسسه دانش بنیان خود نیاز به پرداخت هزینه گزافی نخواهید داشت.
ثبت شرکت دانش بنیان در مشهد
بیش از سی شرکت دانش بنیان در مشهد و با حمایت دانشگاه علوم پزشکی راهاندازه شدهاند، و در حال حاضر بیش از هشتاد عضو هیات علمی و اصلی دانشگاه به این شرکتها کمک میکنند. در دو سال گذشته تاسیس و راه اندازی این موسسات در مشهد پنجاه درصد رشد داشته است.
بیشتر محصولات پزشکی مورد استفاده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد توسط شرکت های دانش بنیان تحت حمایت آنها به وجود آمده است. این محصولات به چهار دسته تشخیصی، تجهیزات پزشکی، دارویی و نانو تقسیم میشوند. همچنین این شرکتها در زمینه فناوری نیز پیشرفت قابل توجهی داشتهاند و در سه سال اخیر بیش از 82 ثبت اختراع داشتهاند.
ثبت شرکت دانش بنیان در اصفهان
حمایت شهرک تحقیقاتی استان اصفهان از شرکت های دانش بنیان منجر به ارتقا کیفیت محصولات این شرکتها شده است و همچنین راه را برای جوانانی که مشتاق به سرمایهگذاری و فعالیت در شرکت های دانش بنیان هستند باز کرده است. پارک علم و فناوری اصفهان به عنوان اولین پارک علمی و تحقیقاتی به مساحت 5.5 هکتار و در نزدیکی سازمانهای فنآفرینی قرار گرفته است.
این شرکتها در پارک شیخ بهایی به دو بخش ساختمانهای اجارهای و اراضی پارک تقسیم میشوند. البته پذیرش در این شرکتها آسان نیست و شرایط خاص خودش را دارد.
شرایط پذیرش در شرکت های دانش بنیان اصفهان:
- حداقل شش نفر نیروی کاری متخصص به صورت تمام وقت
- توانایی انجام فعالیتهای مرتبط با علوم فناوری
- دانش فروش محصولات و توانایی فراهم کردن گردش مالی قابل قبول
- حداقل دو سال سابقه فعالیت در زمینههای مرتبط
- بهره بردن از برنامه ریزی معین و قابل اتکا
- وضعیت حقوقی بدون ابهام
مزایای ثبت شرکت دانش بنیان در اصفهان:
- بهرهمندی از طرحهای معافیتهای مالیاتی تا 20 سال
- بهرهمندی از معافیت پرداخت عوارض
- کار بر طبق قوانین خاص مناطق آزاد تجاری
- محیطی مناسب برای هم اندیشیهای علمی مهندسی
- وجود ارتباطات بینالمللی
- مشاوره تخصصی امور مربوط به اداره شرکت های دانش بنیان
- امکان استفاده از نیروهای خبره و نخبه دانشگاهی و غیردانشگاهی
- صدور مجوزهای مطابق با فعالیتهای علمی
- خدمات ویژه اقتصادی، حقوقی، آموزشی و تجاری
- امکان استفاده از مقالات و پروژههای دانشجویی
ثبت شرکت دانش بنیان در تهران
برای ثبت شرکت دانش بنیان در تهران، اولین و ضروریترین قدم ثبت شرکت است. پس از گذراندن مراحل ثبت شرکتهای متقاضی با تولید کالا و ارائه خدمات قابل توجه میتوانند از مزایای رسمی و قانونی شرکت های دانش بنیان استفاده کنند. ارزیابی و بررسی بر اساس عملکرد موسسات پس از ثبت و فعالیت جدی موسسه انجام میشود. با توجه به این مسئله، نمیتوان هنگام ثبت شرکت در مورد مزایا و تسهیلات آن مطمئن بود.
شرکت های دانش بنیان در عصر حاضر در تمامی دولتها با نامهای متفاوت قدرت نمایی میکنند و البته در ازای این قدرت نمایی خدمات فراوانی را نیز به بخش خصوصی و دولتی ارائه میکنند. مهمترین خدمت شرکت های دانش بنیان توسعه قلمرو علمی هر کشور است که میتواند باعث افتخار آفرینی برای هر کشور نیز شود. در هر صورت شرکت های دانش بنیان سیاستهای خاص خود را در پیش میگیرند که معمولا با یکدیگر متفاوت است. برخی از این شرکتها وابستگی خود به بخش خصوصی یا دولتی را بیشتر میکنند، برخی به پارکهای علم و فناوری رجوع میکنند، برخی حوزه ارتباطات بین المللی خود را گسترش میدهند و… اما برخی از شرکتها و موسسات وجود دارند که هسته مرکزی فعالیت آنها بر اساس روند کاری شرکت های دانش بنیان پیش نمیرود اما برای دخیل بودن در حوزه فعالیتهای دانش بنیان از خود علاقه فراوانی نشان میدهند.
در این رابطه باید اضافه کرد که موسسات بزرگ که از مزایا و تسهیلات قانونی شرکت های دانش بنیان بهره مند نیستند و در واقع میتوان گفت نمیتوانند از تسهیلات ویژه شرکت های دانش بنیان استفاده کنند نیز در صورت تمایل میتوانند واحد توسعه و تحقیقاتی خود را به صورت مستقل ثبت کنند و در سایت مربوطه ثبت نام کنند تا عملیات ارزیابی برای شرکت انجام شود. حضور اعضای اصلی و هیات علمی دانشگاهها نیز در موسسات و شرکت های دانش بنیان ضرورت ندارد و موسساتی که اعضایشان از بین اعضای هیات علمی دانشگاهی نیستند هم قادر هستند به یک شرکت دانش بنیان تبدیل شوند.
به صورت کلی باید گفت که با توجه به پیشرفت روز افزون علم و فناوری، دولت ایران نیز در سالهای اخیر اهمیت سرمایه گذاری روی پروژههای علمی را به خوبی درک کرده است و تا به اینجا تلاش داشته تا بتواند بیشترین و بهترین حمایت خود را به شرکت های دانش بنیان و شرکتهایی که به هر نحوی در گسترش علم و فناوری دخیل هستند، معطوف کند.
بنابراین جای امیدواری است که در سالهای پیش رو شاهد افزایش تاسیس شرکت های دانش بنیان در سراسر کشور و در نتیجه آن افزایش اشتغالزایی در این بحبوحه بحران اقتصادی باشیم. اگر قصد ثبت شرکت دانش بنیان دارید و یا میخواهید شرکت خود را دانش بنیان کنید مشاوره متخصصان مستر ثبت را از دست ندهید. فقط کافیست با شماره تلفن ۲۲۹۱۴۲۰۶-۰۲۱ تماس بگیرید.